[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » 11 клас. Художня культура. Обговорення :) » Художня культура 11 клас. Обговорення » "Найбільше враження на мене справив..." (Опишіть власні враження від художника (скульптор,архітектор))
"Найбільше враження на мене справив..."
Mila-musicДата: Четверг, 24.11.2016, 15:52 | Повідомлення # 1
Лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 37
Репутація: 2
Статус: Оффлайн

Дорогі мої одинадцятикласники!  love
ВИ маєте чудову нагоду висловитись) Оберіть митця (архітектура, скульптура живопис), який Вас вразив на одному з наших уроків. Опишіть, чим саме він неповторний, унікальний та найцікавіший саме для Вас. Який його витвір мистецтва найкращий (найглибший, найцікавіший, найкрасивіший) і взагалі "най-най"! Зображення по причинам невеликого простору на сайті може не вміститися на форумі, в такому випадку вставте посилання (силку) на скульптуру (архітектуру, полотно) в мережі GOOGLE (VK і т.д.)
Мені дуже цікаво дізнатись про Вас більше (завдяки цьому експериментальному завданню). В будь-якому випадку кожен, хто виконає дане завдання - отримає один з найвищих балів. Адже кожен із Вас індивідуальність та особистість, яка має свій власний смак та на емоції якої впливають різні чинники.
P.S. Пишіть грамотно) Вас читатиме вся соц.мережа)
Прикріплення: 1405509.jpg (229.9 Kb)
 
zlatkakoreaДата: Понедельник, 28.11.2016, 19:50 | Повідомлення # 2
Рядовой
Група: Пользователи
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Оффлайн
Взагалі, дуже важко визначитися з тим, хто мене з митців найбільше вразив,адже кожен творив по-своєму емоційно.Та найбільше мене вразила "П’єта" Мікеланджело Буонаротті та відоме полотно Рембрандта "Повернення блудного сина". Рембрандт описав біблійну притчу про зустріч батька з сином та тим,що батько пробачив синові.В цій картині художник показав глибокі почуття,а особливо - милосердя, любов та розкаяння.

На обличчі батька можна побачити спокій і щастя, а обличчя сина не видно, можна побачити його ноги,а з однієї ноги скинувся черевичок і видно його стоптану п’ятку. Відомо,що ця п’тка намальована не пензлем,а пальцем. За батьком і сином спостерігають люди.
Ця картина мене вразила найбільше, тому що я в ній побачила її сенс,про те, що наші батьки нас безмежно люблять і завжди будуть раді нас бачити і вибачити нам наші провини.
Прикріплення: 6835684.jpg (195.8 Kb)
 
Mila-musicДата: Понедельник, 28.11.2016, 20:17 | Повідомлення # 3
Лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 37
Репутація: 2
Статус: Оффлайн
Златко, дякую за твої міркування....які роблять радісним моє вчительське серце!
love love love
 
tanyakusДата: Вторник, 29.11.2016, 16:40 | Повідомлення # 4
Рядовой
Група: Пользователи
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Оффлайн
Нашим сучасникам Леонардо в першу чергу відомий як художник. Крім того, не виключено, що да Вінчі міг бути і скульптором: дослідники з університету Перуджі - Джанкарло Джентіліні і Карло Сісі - стверджують, що знайдена ними в теракотова голова є єдиною дійшла до нас скульптурною роботою Леонардо да Вінчі. Однак сам да Вінчі в різні періоди свого життя вважав себе в першу чергу інженером або ученим. Він віддавав образотворчому мистецтву не дуже багато часу і працював досить повільно. Тому художня спадщина Леонардо кількісно не велика, а ряд його робіт втрачено або сильно пошкоджений. Однак його внесок в світову художню культуру є виключно важливим навіть на тлі тієї когорти геніїв, яку дало Італійське Відродження. Завдяки його роботам мистецтво живопису перейшло на якісно новий етап свого розвитку.Найбільше мені подобається його найвідоміша картина "Мона Ліза(джоконда)".Подобається тим шо вона дуже загадкова, навіть дотепер люди шукають прихований сенс цьої картини.
 
Mila-musicДата: Вторник, 29.11.2016, 17:44 | Повідомлення # 5
Лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 37
Репутація: 2
Статус: Оффлайн
Дуже дякую за твій відгук, Тетянко)))) Це при тому, що на уроці, коли ми знайомились з Леонардо да Вінчі, тебе не було yes
 
dguzoДата: Вторник, 29.11.2016, 18:22 | Повідомлення # 6
Рядовой
Група: Пользователи
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Оффлайн
Найбільше враження на меня справив художник сюрреалізму, іспанець Сальвадор Далі ставши одним найзагадковіших митців двадцятого століття. Відомий своїм дивовижним і неоднозначним сюжетом, його картина «Сталість пам'яті», визнана найбільшим шедевром сюрреалізму. Але яку суть завуалював геній на цьому полотні? Тлумачень у картин  багато і вони абсолютно різні.
«Сталість пам'яті» – справжня ікона сюрреалізму двадцятого століття. Її справжній сенс залишається для нас загадкою дотепер, напевно тому ця картина найбільше вразила мене. Оскільки ,м'який годинник — символ нелінійного, суб'єктивного часу. Розпливйшийся об'єкт з віями. Це автопортрет сплячого Далі, а тверді годинники лежачі зліва - це символ об'єктивного часу.Тому я вважаю її неперевершиною.
 
nika_lendelДата: Вторник, 29.11.2016, 19:07 | Повідомлення # 7
Рядовой
Група: Пользователи
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Оффлайн
Твори Рафаеля незвичайно значимі і цікаві. Коли він писав своє полотно "Сикстинська Мадонна", то скоїв якийсь прорив у творчості і залишив для нащадків унікальний шедевр. Спочатку ця картина була відкинута замовниками та приречена на багаторічні мандри. Вона бачила аскетичність монастирських стін і розкіш королівських палаців. У XVI столітті це унікальний твір було майже забуте, в XIX стало одним з найпопулярніших творінь світового мистецтва, а в середині XX століття ледь не загинуло. Всі ці перипетії випали на долю полотна, яке написав Рафаель Санті, - "Сикстинська Мадонна".
 
snowwhite3Дата: Вторник, 29.11.2016, 19:35 | Повідомлення # 8
Рядовой
Група: Пользователи
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Оффлайн
Найбільше враження на мене справив Сальвадор Далі.Сальвадора Далі без перебільшення можна назвати найвідомішим сюрреалістом XX століття, адже його ім'я знайоме навіть тим, хто абсолютно далекий від живопису. Одні люди вважають його найбільшим генієм, інші - божевільним. Але і перші, і другі беззастережно визнають унікальний талант художника.Найбільше мене вразила його картина "Обличчя війни".«Обличчя війни» - це ще одна робота, залишена сюрреалістом своїм шанувальникам. Картина датується 1940 роком - часом, коли Європа була охоплена бойовими діями. На полотні зображена людська голова з застиглим в агонії особою. Її з усіх боків оточують змії, замість очей і рота у неї незліченну кількість черепів. Створюється враження, що голова буквально напхана смертю. Картина символізує собою концентраційні табори, які забрали життя у мільйонів людей. smile
Прикріплення: 0943542.jpg (38.2 Kb)


Повідомлення відредагував snowwhite3 - Среда, 30.11.2016, 21:27
 
nataliavilyusДата: Вторник, 29.11.2016, 21:06 | Повідомлення # 9
Рядовой
Група: Пользователи
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Оффлайн
Звичайно ж, мені сподобався не один митець. Проте якщо говорити про людину, яка і творчість якої мене найбільше вразили, то це Сальвадор Далі, безсумнівно. На початку мене зацікавила біографія цього незвичного живописця, адже деякі факти просто вражають(особливо про померлого брата). Його картини одразу кидаються в око і вирізняються з-поміж інших. Всі вони дивні, на перший погляд незрозумілі, трохи божевільні,  розібратися в них нелегко (що є не дивним для сюрреалізму). Але, можливо, саме це мене і зацікавило в його творчості. Сальвадор Далі був дуже неординарною та різносторонньою особистістю(художник, скульптор, режисер, ще і винахідник), що також мені дуже сподобалося. Найкрутішою його картиною є "Дезінтеграція постійності пам'яті", на мою думку. Вона нагадує "Постійність пам'яті", проте ця картина ще більше ламає мозок. Всі речі знаходяться під водою (воду часто зрівнюють з людською підсвідомістю), а також всі предмети розпадаються. На жаль, Далі не залишив пояснення до цієї картини. Особисто для мене найбільшою загадкою є риба.. Риба у воді - найбільша загадка biggrin
Унікальність цього митця зачаровує.


Повідомлення відредагував nataliavilyus - Вторник, 29.11.2016, 21:10
 
neimettДата: Вторник, 29.11.2016, 23:08 | Повідомлення # 10
Рядовой
Група: Пользователи
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Оффлайн
Відверто кажучи, вибір митця для цієї роботи був дуже важким для мене, але все таки я зупинилася на Мікеланджело. Мікеланджело Буонарроті - ітаійський скульптор, архітектор, художник і навіть поет. Говорячи про творчість цієї геніальної людини, мені на думку завжди приходить його "П'єта". 
"П'єта" - це мармурова скульптура Божої Матері, яка тримає на своїх руках свого сина. Найбільше вражає навіть не техніка виконання(а вона, признаюсь чесно, досить сильно вражає, атже навіть в голові не вкладається як в 15 столітті можна було створити таку статую, відобразивши кожну частинку людського тіла та одягу), а вражає те, як автор зміг передати емоції своїх героїв. Спокійне лице Богоматері, яке виражає біль, але ця біль не кривдить її красу - напевно найбільше, що вразило мене.
 
nivantsuДата: Среда, 30.11.2016, 18:04 | Повідомлення # 11
Рядовой
Група: Пользователи
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Оффлайн
Доброго вечора.Дуже рада,що з'явилася така нагода,сказати декілька речень про те,що мене надихає.Так,безумовно,прочитавши більшість відгуків,не можу не погодитися з тим,що дуже важко вибрати між геніальними творцями.Та в мене все ж є один фаворит,це Рафаель Санті.
 Рафаель мене вразив своєю витонченістю і ніжністю.Візьмем до уваги картину "Сікстинська Мадонна".Дивлячись на цю картину,можна помітити які світлі відтінки відіграють основну роль в ній.На картині зображені Мадонна з немовлям в оточенні папи Сикста II і Святої Варвари по сторонах із двома янгелятами, що дивилися знизу вгору на сходження Бога. Фігури утворюють трикутник. Розкрита по сторонах завіса зайвий раз підкреслює геометричну продуманість композиції. В образі Марії гармонійно поєднані захват релігійного тріумфу з такими загальнолюдськими переживаннями, як глибока материнська ніжність і окремі ноти тривоги за долю немовляти. Ця картина хвилювала і бентежила серця століттями.Не може не захоплювати !
 
Mila-musicДата: Четверг, 01.12.2016, 00:07 | Повідомлення # 12
Лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 37
Репутація: 2
Статус: Оффлайн
Дівчата, не мала часу Вам відповісти! І зараз його не маю, готуюсь до конкурсу...всі, хто написав свій особливий відгук (а він у кожної з Вас такий)- всім поставлю по 12 балів. Нагадаєте на слідуючий четвер) Завтра я на конкурсі "Учитель року") А щодо Ваших відгуків- повірте, прочитуючи всі Ваші враження я ловила себе на думці, що посміхаюсь) Ви - неймовірні! Я щаслива, що мала змогу познайомити Вас з геніями мистецтва. А ще більше щастя мені принесли Ваші враження smile )) Що ще може бажати вчитель?) Всім, хто ще не написав свої думки сюди, передайте, що вони мають можливість це зробити до вечора п'ятниці smile
 
Форум » 11 клас. Художня культура. Обговорення :) » Художня культура 11 клас. Обговорення » "Найбільше враження на мене справив..." (Опишіть власні враження від художника (скульптор,архітектор))
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: